Mehmet Fatih YILDIZ (mfyz.com)

Menü

jquery ile ajax (Türkçe karakter sorunu)

Üye Resmi Üye : alone123
3 Ocak Pazar ´10 22:02 tarihinde yazmış
Arkadaşlar jquery ile ajax işlemi yaparken Türkçe karakter sorunu yaşıyorum.İki tane dosyam var.Bir tanesi html diğeri de php dosyası.İki dosyanın başına da
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254">
</head>

kodunu ekliyorum ve deniyorum ; yine olmuyor.Google de çok araştırma yaptım hepsi de tutturmuş bir utf-8 diye anlamadım gitti.Dosyaları metin belgesiyle farklı kaydetten utf-8 ile de kaydettim yine problemim çözülmedi.Phpmyadmin deki veritabanım,tablolarım ve alan adlarım hep latin5_turkish_ci .

Yardım ederseniz çok sevinirim ...

Üye Resmi Üye : DragonFever
5 Ocak Salı ´10 05:27 tarihinde yazmış
PHP için iconv modülünü kullanabilirsin. Google'da araştırma yaparsan kaynak bulabilirsin.

Üye Resmi Ziyaretçi : Bahadır KAÇMAZ
29 Temmuz Perşembe ´10 18:57 tarihinde yazmış
bunu ekle sayfa başına... sorun kesin düzeliyor.

<?PHP
header('Content-type: text/html; charset=ISO-8859-9');
?>

Üye Resmi Üye : alone123
30 Temmuz Cuma ´10 11:37 tarihinde yazmış
Sorunu zate çözmüştüm.Konu güncel değil.Ama yine de teşekkür ederim.Öncelikle sayfanın başına Bahadır Kaçmaz'ın verdiği kodu ekliyoruz.Ve verileri çekerken de iconv modülü ile çekiyoruz.Örnek:

<?php
header("Content-Type: text/html; charset=windows-1254");
$veri=iconv("UTF-8", "ISO-8859-9",$_POST['aciklama']);
?>

Yeni Cevap

Önce Okuyun Yazılarınızda sosyal, dini ve politik taraflı mesajlar, başkalarına saldırı sayılabilecek laflardan kaçının. Argo kelimeler, küfürler otomatik olarak silinecektir. Bu kural ihlalleri ip, üyelik, isiminizin banlanmasına yol açabilir.

Hatırlatmak amacıyla : html kodlarının, link yapmak, vb amacıyla gireceğiniz ekstra bilimum şeylerin çalışmayacağını belirteyim. Yorumlayıcı zaten linklerinizi otomatik çevirecek, gülücüklerinizi dönüştürecektir. Zengin metin özellikleri için araç çubuğundaki butonları kullanın.

Yazar Bilgileri

E-Posta adresiniz gösterilmeyecektir.

(unut)

Üye iseniz, giriş yapıp bu bilgileri girmeden hızlıca cevap yazabilirsiniz. Cevabınızda resminiz/ikonunuz ve profil bağlantınız görüntülenecek, aynı zamanda güvenlik kodu girmek zorunda da kalmayacaksınız.
Üye olmak için buraya tıklayın.

Güvenlik Kodu
Güvenlik kodunu göremiyorsanız sayfayı yenileyin!

Yukarıdaki güvenlik kodunu bu kutuya yazın.

Cevap   
- +

Ad soyad, eposta ve cevap alanları
(⊗ işaretli alanlar) zorunludur.

mfyz.com'da şu an 12 ziyaretçi geziniyor. Toplam 114 makale, 208 yazı, 2999 gönderi var

• RSS mfyz.com'u RSS beslemeleri ile takip edebilirsiniz
  • ServerTR Hosting Sponsoru ServerTR.com'a çok teşekkür ederiz
  • CC 2.5 Sitedeki materyalleri Creative Commons 2.5 Lisansı çerçevesinde kullanabilirsiniz. Lisans hakkında bilgi almak için tıklayın
  • İstatistikler Site ziyaret istatistikleri, konu, eğilim gibi ilginç istatistikler hakkında
  • Site Hakkında Site altyapısı, hazırlanışı, kurallar ve felsefesi hakkında
  • İletişim İletişim formu, iletişim bilgileri

mfyz.com Türk Programcılığının Gelişmesine Adanmıştır
HTML Standartlarına Uygundur

CSS Standartlarına Uygundur