Tasarım + html hakkında

Üye Resmi Üye : HeLiSh
6 Nisan Pazar ´08 15:23 tarihinde yazmış
merhabalar sitenize yeni üye oldum sizlerden web tasarım üzerine yardımınızı istiyorum soruma nerden başlıcagımı bilmiyorum ama elimden geldikce anlatmaya calisayim sizlere..

html de hangi kodları ögrenmem lazım tasarım yapabilmek icin hangi kodlar ile tasarım yapılıyor html kodlarını az cok biliyorum mesela bi form olusturmayı filan ama tasarım yapmaya kalkınca kilitleniyorum napıcagımı nasıl yapıcagımı bilmiyorum. html dersleri buldum kodları inceledim fakat tasarımın nasıl yapılcagı hakkında bişey anlamış değilim. bu konuda önerilerinizi bekliyorum napmam lazım ? daha html yi cözüp html ile site tasarlıyamıyorum. sizce bu iş bana göre değilmi? bırakmalımıyım ? yoksa azimle yawaş yawaş ögrenmelimiyim ?
bu iÅŸi ögrenmeyi cok istiyorum kod yazmak hoÅŸuma gidiyor kitap aldım bitane fakat pek bi faydasını görmedim   :-(  sizce napmam lazım ?
yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim herkeze..

Üye Resmi Üye : the_nobody
6 Nisan Pazar ´08 16:55 tarihinde yazmış
Bence öncelikle Dreamveawer gibi bir programı kullanmayı öğrenmelisin, gözün iyice html'ye alışmalı ki kendi başına programsız bir ÅŸekilde html kodlama yapabilesin. Tabii html için CSS'de ÅŸart. Sonrasında ise Php, Asp gibi web programlama dillerininden en azından birini öğrenmelisin, bu dilleri html ile birleÅŸtirip gayet güzel siteler yapabilirsin. Ancak daha da dinamik ve hoÅŸ bir hale getirmek için (bkz: mfyz.com   :-D  ) JavaScript de öğrenmen çok faydalı olur. Bir de sitedeki grafikleri tasarlamak için Fireworks, Photoshop gibi programları da kullanabilelisin... EÄŸer bu iÅŸten zevk aldığını ya da alacağını düşünüyorsan asla peÅŸini bırakma...

6 Nisan Pazar ´08 17:03 tarihinde yazmış
bu iÅŸten fazlası ile zevk alıyorum yani inanırmısın bilmiyorum bir ay boyunca oturup hiç kalkmadan kod yazsam bir kere demem sıkıldım die sadece yazabileyim baÅŸka ÅŸey istemem susuz kalmaya razıyım   :-)  benim elimde php egitim seti var onunla php dersleri + mysql üzerine ders veriliyor. onlara baÅŸlıyacağım müsait oldugum zaman fakat dersler frontpage ile iÅŸleniyor dreamweaver da deÄŸil aslında dreamweaver güzel fakat ingilizce oldugundan kullanmak cok zor ve ögrenmeside baya zaman alacağına eminim   :-(  css ajax javascript photoshop firewoks vs bunlara sonra bakacagım cünkü önce kodlama yı ögrensem yeterli grafik kısmını sonrada ögrenilir diye kanaatindeyim ama ikisi aynı anda olurmu kafa karıştırır  mı ögrenmeye calışırken bilmiyorum bi fikrim yok.

bu işi pek bırakmaya niyetimde yok aslında eğer gerekirse kursada yazılacağım bu setle veya web deki kaynaklarla ögrenemez anlıyamaz isem..

bilgilendirme için teşekkür ediyorum.

sağlıcakla kalın..

Üye Resmi Üye : mfy
6 Nisan Pazar ´08 18:47 tarihinde yazmış
selam kolay gelsin benım adım fatih yıldız arkadaslar bende sitenize yeni üye oldum benimde bazı eksıklıklerım var yardımcı olursanız sevınırım
benım sadece programlamada sorunum oluyor derleme asamasında bana yardımcı olabilecek bi abim varmı acaba  yada arkadas hocam olursa sevınırım sımdıden tskler

23 Nisan ÇarÅŸamba ´08 23:17 tarihinde yazmış
bu konu hakkında baÅŸka yorumu olan arkadaÅŸlar varmı acaba ? görüş ve önerisi olan   :-)

Üye Resmi Üye : apoLLotim
8 Ekim ÇarÅŸamba ´08 23:07 tarihinde yazmış
Bence grafikle html aynı ayna götür. İlerde html öğrenince site yapabilirim diyeceksin. İşler almak isteyeceksin ama istediğin çalışmaları yapamayacaksın. Bu duruma düşen çok arkadaşımı biliyorum.

Üye Resmi Ziyaretçi : uursarıer
13 Ocak ÇarÅŸamba ´10 01:46 tarihinde yazmış
eğer sadece html ile web sitesi yapmak istiyorsan bir grafiker olarak konuşuyum o zaman ben şahsen photoshop'da tasarımı yapıyorum html olarak kaydediyorum daha sonra dreamwear'da kod düzenlemesini girilicek olan metinleri menü'leri filan giriyorum ki bu şekilde daha basit aslında.. birde böyle dene bence

Üye Resmi Üye : alone123
17 Ocak Pazar ´10 17:45 tarihinde yazmış
mfy sana istediÄŸin konuda yardımcı olabilirim.Php ve javascript,  HTML elementlerini (tablo , form , div , <a..></a>) iyi bilirim.

Msn ve mail adresim aynı : black-panter141@hotmail.com yalnız eklerken bir de not düşerseniz sevinirim örneğin web tasarım yadımıs vs. vs. sonra bu nerden geldi listeme demeyeyim veya silmeyeyim. Herkese kolay gelsin ...

Cevap

Önce Okuyun Yorumlarınızda sosyal, dini ve politik taraflı mesajlar, başkalarına saldırı sayılabilecek laflardan kaçının. Argo kelimeler, küfürler otomatik olarak silinecektir. Bu kural ihlalleri ip, üyelik, isiminizin banlanmasına yol açabilir.

Lütfen yardıma yönelik, konuyu uzatacak sorularınızı/yorumlarınızı forumda yazınız. Burası konu dahilindeki kısa soluklu öneri/yorumlar içindir. Aksi halde yorumunuzu göremeyebilir, uyarı alabilirsiniz.

Hatırlatmak amacıyla: html kodlarının, link yapmak, vb amacıyla gireceğiniz ekstra bilimum şeylerin çalışmayacağını belirteyim. Yorumlayıcı zaten linklerinizi otomatik çevirecek, gülücüklerinizi dönüştürecektir. Zengin metin özellikleri için araç çubuğundaki butonları kullanın.
İletişim Bilgileri
*
*
E-Posta adresiniz gösterilmeyecektir.

(unut)

Üye iseniz, giriş yapıp bu bilgileri girmeden hızlıca yorum yapabilirsiniz. Yorumunuzda resminiz/ikonunuz ve profil bağlantınız görüntülenecek, aynı zamanda güvenlik kodu girmek zorunda da kalmayacaksınız.
Üye olmak için buraya tıklayın.
Cevap *   
Güvenlik Kodu *   

Ad soyad, eposta ve yorum alanları
(* iÅŸaretli alanlar) zorunludur.
Gönderiliyor