Mac OS X kullanan kullaniciların öneri applicationlarını duymak istiyorum.
Bunun dışında tabikide benim de arayıp bulamadığım bir kaç şey var.
-Download Manager olarak; [b]Speed Download 5.0.2[/b] Oldukça başarılı.
-Messenger için MSN Messenger 7 iyi gibi gözüküyor ama [b]Adium[/b] ileti özelliği hariç hemen hemen herşeyi destekliyor.
-Creative Zen Touch kullaniyorsaniz [b]XNJB[/b] mplerinizi aktarip kopyalamak için oldukça başarılı iş görüyor.
-Multi media desteği için [b]perian[/b] oldukça iyi. Bir çok video formatini quicktime üzerinden destekliyor. (wmv hariç) Ama önerim [b]VLC[/b] playerdir. Ses kalitesi daha iyi daha sorunsuz çalışıyor.(Perianda dil sorunu yaşanabiliyor)
-Eğer FTP kullaniyorsanız, FTP Applicationları arasında bulup kullandıklarımdan en başarılısı [b]Transmit[/b]. Kolay ve oldukça rahat.
-CD/DVD Burn için [b]SimplyBurns[/b] Application'u oldukça iyi. Basit.
-RAR dosyaları için [b]Rar Expander[/b] oldukça basit ve kullanışlı.
-Torrent dosyaları için [b]Transmission[/b] çok basit ve kullanışlı.
Bunlar sürekli kullanıp işlerimi daha da kolaylaştırdığım programlar. Ama bunların dışında adam akıllı Mp3 Tag(ID3) Editörü bulamadım. iTunes'u kullaniyor millet ama ben optimize edemedim. Dosyalama mantığı felan yok. [b]Musorg[/b] die bişey buldum apple'in sitesinde ama oda derme çatma idare ediyor. Bu konuda nasil bir çözüm ürettiniz paylaşarısanız süper olur.
Onun dışında herkes kullandıklarını yazsa güzel bir bilgi paylaşımı olabilir sanırım burda. =o)
Ben movie player için chroma player'ı satın aldım. Önceleri crack vs ile kullandım ama habire göçüyordu. Lisanstan sonra hiçbir sorunum kalmadı.
FTP için CyberDuck 1 numara, transmit'den daha başarılı olduğunu düşünüyorum. Sadece ftp değil scp ve sftp'de de gayet sorunsuz. Ücretsiz
Tüm sıkıştırılmış dosyalar için stuffit deluxe 12 ile gayet mutluyum.
Şimdi ben kendi önerilerimi yapayım
Uygulama başlatıcı için ücretsiz olan Quicksilver'ı kesinlikle tavsiye ediyorum. tek tuşla çok iş yapabilir hale geliyorsunuz. hatta alışırsanız neredeyse tüm başlatıcı işlerinizi (dosya bulup başlatmayı bile) 3-4 tuşla yapabilir oluyorsunuz.
ipod dönüşümü veya video convert işlerimde submerge işimi iyi görüyor.
Alarm ve saatsel muzik için awaken
audium tüm instant messenger işlerinde oldukça başarılı zaten pidgin/gaim kütüphanesi üzerine geliştirilmiş ücretsiz ve açık kaynak kodlu bir yazılım.
irc için de colloquy iyi
rss okumak için eskiden paralı olup şimdi ücretsiz hale gelen
newsfire kullanıyordum eskiden. şimdi google reader ile devam ediyorum.
kodlama/tasarımda lisanslı fakat iyi oldugunu düsündüğüm şu yazılımları kullanıyorum
cssedit
textmate
ikon yonetimi için pixadex yeni ismiyle candybar
diğer işlerimde genel olarak kullandığım programlar :
cha-ching
comic life
delicious library
journler
little snitch (süper firewall)
mindnote
picturesque (resize, border vs)
screenflow
yep
şimdilik bu kadar. Aslında bunların neredeyse hepsi 50$ altı lisanslı yazılımlar ve çoğunu yavaş yavaş satın aldım. 3-5 tane kaldı pahalı olanlardan.
Eğer lisansını ödemeyecekseniz; ücretsiz, açık kaynak kodlu çok fazla yazılım bulabilirsiniz.