css ul li kullanımı hakkında..

Üye Resmi Ziyaretçi : fred
19 Eylül Cuma ´08 01:34 tarihinde yazmış
Merhabalar 2 gündür uğraşıpta istediğim kıvama gelemeyen 1 sorunum var..
Kafanızda canlanması açısından şöyle anlatıyorum..

Forumdaki son konular başlıkğı içinde ard arda sıralanan 5 konuyu farklı değerler içinde atamak istiyorum..

Örneğin ;

1.konu bg siyah ken 2. konu bg gri 3.konu bg tekrar siyah..ve üzerine geldiğimde hover #333; olucak..olay bundan ibaret ..

Hepsi gerçekleşiyor fakat a:hover kullandığım için tüm linkleri ayrı ayrı hover olarak atıo oysa ben sadece tabloya geldigimde rengin değişmesini istiyorm maksat linkleri atamak diil tabloyu atamak..

Örnek olarak şurdaki tablo gibi;

http://icant.co.uk/csstablegallery/index.php

Åžimdiden teÅŸekkrler

Üye Resmi Üye : mfyz
19 Eylül Cuma ´08 03:14 tarihinde yazmış
linkler tablonun içinde ise

tablo'ya bir sınıf tanımla mesela
<table class="son5konu">
gibi

sonra
a:hover
genel tanımı yerine
.son5konu a:hover
yolu ile o sınıf içindeki a elementlerinin hover pesudo olayı gerçekleştiğindeki öznitelikleri tanımlarsın.

id'ler için &#35; işareti sınıflar için . işareti ile belirtebilirsin.

Üye Resmi Ziyaretçi : fred
19 Eylül Cuma ´08 14:46 tarihinde yazmış
Öncelikle mesaj için teşekkürler..Fakat sorun şu;

Site orta bölm ve sol kısımdan olusuyor..sol kısımda direk {sonforum} konularını belirttiğimde son 5 forum konusu alt alta sıralanmakta..sol kısımdaki tabloya class verdiğimde bu sefer tümüyle anlatmaya calıstıgım durum olucak ?

ilk mesajımda verdğim tablo linkini (koyu yeşil,açık yeşil ve hover sarı) olayını bu son5forum şekline dönüştürme şansımız varmı yoksa bu tür şeyler sadece ul li taglarıyla mı olmakta içine tablo ekleyemiyomuyuz?

Çok şey istedim dmi:D

20 Eylül Cumartesi ´08 02:22 tarihinde yazmış
Hala problemin ne olduğunu anlayamadım.
"sol kısımdaki tabloya class verdiğimde bu sefer tümüyle anlatmaya calıstıgım durum olucak ?"
burada ne demek istedin anlamadım. tümüyle anlatmaya çalıştığın durum ne?

"(koyu yeşil,açık yeşil ve hover sarı) olayını"
yani "koyu yeşil,açık yeşil ve hover sarı" olayı ne?

Eğer orada bir çok linkin var ve bazılarına farklı öznitelikler vermek istiyorsan o linklere class="koyu" tanimlamasi yaparsın ve
a.koyu { ...
şeklinde kullanırsın.

Üye Resmi Ziyaretçi : Onur Şimşek
24 Eylül ÇarÅŸamba ´08 11:31 tarihinde yazmış
sanırım sorunun tüm satırı renklerdirmek bunun için,
table tr:hover{ background-color: &#35;333 }
kullanabilirsin.

Üye Resmi Ziyaretçi : Muğla
19 Mayıs Salı ´09 01:12 tarihinde yazmış
her uly bir id vermeyi denemeyide düşünebilirsin

19 Mayıs Salı ´09 02:44 tarihinde yazmış
stillemek için id üzerinden hareket etmemeye çalışın.
id nesneleri tekil (unique) olarak adreslemek için kullanılır.

Üye Resmi Ziyaretçi : vajinismus tedavisi
20 Åžubat Pazartesi ´12 03:29 tarihinde yazmış
teşekkürler...

Cevap

Önce Okuyun Yorumlarınızda sosyal, dini ve politik taraflı mesajlar, başkalarına saldırı sayılabilecek laflardan kaçının. Argo kelimeler, küfürler otomatik olarak silinecektir. Bu kural ihlalleri ip, üyelik, isiminizin banlanmasına yol açabilir.

Lütfen yardıma yönelik, konuyu uzatacak sorularınızı/yorumlarınızı forumda yazınız. Burası konu dahilindeki kısa soluklu öneri/yorumlar içindir. Aksi halde yorumunuzu göremeyebilir, uyarı alabilirsiniz.

Hatırlatmak amacıyla: html kodlarının, link yapmak, vb amacıyla gireceğiniz ekstra bilimum şeylerin çalışmayacağını belirteyim. Yorumlayıcı zaten linklerinizi otomatik çevirecek, gülücüklerinizi dönüştürecektir. Zengin metin özellikleri için araç çubuğundaki butonları kullanın.
İletişim Bilgileri
*
*
E-Posta adresiniz gösterilmeyecektir.

(unut)

Üye iseniz, giriş yapıp bu bilgileri girmeden hızlıca yorum yapabilirsiniz. Yorumunuzda resminiz/ikonunuz ve profil bağlantınız görüntülenecek, aynı zamanda güvenlik kodu girmek zorunda da kalmayacaksınız.
Üye olmak için buraya tıklayın.
Cevap *   
Güvenlik Kodu *   

Ad soyad, eposta ve yorum alanları
(* iÅŸaretli alanlar) zorunludur.
Gönderiliyor