MacOs neden Grafik için ?

Üye Resmi Üye : limitsizim
29 AÄŸustos Cumartesi ´09 16:57 tarihinde yazmış
MacOs pclerin neden grafik ve iş için ideal oldugunu araştırıyordum ama tam kesin cvp bulamadım düşündum kim kullanıyor mfyz e sorayım dedim neden grafik ve iş için macos ? bildigim tek cvp var güvenli asla sızma olmuyor hırsızlık diye duydum nedeni ne ?

Üye Resmi Üye : mfyz
30 AÄŸustos Pazar ´09 04:32 tarihinde yazmış
Macosx, unix tabanlı bir işletim sistemi olduğu için linux'taki konforu tam vermese de sağlamlık, stabilite ve unix altyapısunun getirdiği güzelliklerden dolayı daha sağlam (ve güvenli) bir işletim sistemi.

Tabi bunun üstünde Adobe uygulamalarının daha sağlam çalıştığı düşünülürse bu ilk tercih nedenim.

Aslında ana tercih sebebi, tasarımcı/yaratıcı kafalı insanların macosx'in kullanılabilirliğine daha rahat alışabilmesi ve sevmesi. Yani burada lovemark işin içine giriyor. İnsanlar windows'a ve onun hatalarına malesef aşık olamıyor. Apple hem donanım hem de işletim sistemi olarak verdiği basitlik (simplicy), tasarımcıların sevdiği birşey.

Yani aslında net bir neden yok, sadece daha stabil olduğu için seni ıvır zıvırlarla uğraştırmıyor. Sadece programını açıp tasarlıyorsun. Hiçbir aşamada donanım sürücüsü, uygulama kurmak için zaman harcamak, sürekli yeniden başlatmak fln gibi bir şeyle uğraşmıyorsun.

Ama windows kullanan çok iyi tasarımcılar da var. Yani tüm tasarımcılar macosx kullanıyor değil. Geneli kullanıyor.

30 AÄŸustos Pazar ´09 16:02 tarihinde yazmış
Okudugum en açıklayıcı yazılardan oldu teşekkürler. Şimdi işletim sistemleri içinde adobe ürünleri çıksa demekki ubuntu da iyi bir tasarımcı pc si olacak doğru kavraya bilmişmiyim . Yanı unix tabanlı ve hatadır donanımdır tarzı windows sorunları olmayan bir işletim sistemi olması teşekkürler.

30 AÄŸustos Pazar ´09 16:25 tarihinde yazmış
Peki linux dagıtımlarından hangisini tavsiye edersin sence en mantıklı ve iyi olanı hangisi ?

Üye Resmi Üye : mfyz
31 AÄŸustos Pazartesi ´09 00:36 tarihinde yazmış
Ben en son ubuntu'yu severek kullandım. Şu an da son kullanıcı noktasında da sunucu noktasında da oldukça çok seçenek/esneklik sunan bir işletim sistemi olduğu için ubuntu'yu tercih ederim.

Üye Resmi Ziyaretçi : martinamca
31 AÄŸustos Pazartesi ´09 01:05 tarihinde yazmış
Sabit diskinizde yer varsa bir de Pardus 2009'u deneyebilirsiniz, 10-15 GB boş bir yere sıkıştırabilirsiniz. Gerçi içerisinde WYSWYG türü programlar yok ancak başka geliştirme ortamları var. Ancak ATI chipsetli bir ekran kartınız varsa uyumluluk için biraz forumlarda araştırma yaptıktan sonra kurmanızda yarar var. Tabii ki sürekli Adobe kullanıyorsanız, Adobe programlarını çalıştırmakta zorlanabilirsiniz.

31 AÄŸustos Pazartesi ´09 01:11 tarihinde yazmış
paardusu destek olsun diye 2007 son sürümden beri destekliyorum yüklüyordum 2009  denedim ama pardus takılmalara neden olmaya baÅŸladı ubuntu kullanıyorum ubuntu çok harika merak ettim bir grafiker olarak hangi linux dağıtımı seçer diye merak ettim ondan sorma geregi duydum   :-D  tÅŸk ilgilendiginiz için.

Cevap

Önce Okuyun Yorumlarınızda sosyal, dini ve politik taraflı mesajlar, başkalarına saldırı sayılabilecek laflardan kaçının. Argo kelimeler, küfürler otomatik olarak silinecektir. Bu kural ihlalleri ip, üyelik, isiminizin banlanmasına yol açabilir.

Lütfen yardıma yönelik, konuyu uzatacak sorularınızı/yorumlarınızı forumda yazınız. Burası konu dahilindeki kısa soluklu öneri/yorumlar içindir. Aksi halde yorumunuzu göremeyebilir, uyarı alabilirsiniz.

Hatırlatmak amacıyla: html kodlarının, link yapmak, vb amacıyla gireceğiniz ekstra bilimum şeylerin çalışmayacağını belirteyim. Yorumlayıcı zaten linklerinizi otomatik çevirecek, gülücüklerinizi dönüştürecektir. Zengin metin özellikleri için araç çubuğundaki butonları kullanın.
İletişim Bilgileri
*
*
E-Posta adresiniz gösterilmeyecektir.

(unut)

Üye iseniz, giriş yapıp bu bilgileri girmeden hızlıca yorum yapabilirsiniz. Yorumunuzda resminiz/ikonunuz ve profil bağlantınız görüntülenecek, aynı zamanda güvenlik kodu girmek zorunda da kalmayacaksınız.
Üye olmak için buraya tıklayın.
Cevap *   
Güvenlik Kodu *   

Ad soyad, eposta ve yorum alanları
(* iÅŸaretli alanlar) zorunludur.
Gönderiliyor