mfyz v7.0 menüsü

Üye Resmi Üye : Akardas
9 Nisan Cuma ´10 15:31 tarihinde yazmış
Merhaba arkadaşlar bildiğiniz gibi mfyz v7.0 üst menü kısmı yani Dökümanlar, Dosyalar, Galeri, Forum" bu kısım tek parça resim ama ayrı ayrı linkler var bunun nasıl kullanıldığını daha önce bir hosting scriptinde görmüştüm ama şuan bulamıyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Üye Resmi Üye : mfyz
20 Nisan Salı ´10 23:58 tarihinde yazmış
Şu an orada kullandığım tekniği kullanmıyorum, artık css sprite ile tüm elementleri tek imajdan birçok element olarak parçalayarak kullanıyorum.

Fakat oradaki method şöyle:
Tek parça bir art alan imajı var. Bu imajı o alanın artalanı olarak css'de ayarlıyorum. O elementin içindeki linklerin yerleşimini artalanın üzerinde doğru konumlara gelecek şekilde genişlik, yükseklik, element tipi, padding ve marginler olarak yerleştiriyorum. Yerleşimler bittiği zaman linklerin içindeki elementleri (yazıları) temizliyorum. Bunun için her linkin içindeki yazıyı <b> veya <i> ile sarmalıyorum ve css'de
.header a b { display: none; }
ile gizliyorum. Tabi bu sol kulağı sağ elinle göstermek gibi.

Bu işin normal olması gereken methodu ise text-indent: -99999px; gibi text indent'i viewport dışında bir yere sürüklemektir. Burada bilmeniz gereken 2 konu var.
Eğer text indent ile bir elementin içindeki yazıyı gizleyecekseniz o elementin block level element olarak gösterildiğinden emin olun. Yoska text indent işe yaramayacaktır. İkinci konu ise eğer yaptığınız element bir link ise (yani <a> etiketi ise) bazı tarayıcılarda focus, active gibi state'lerde outline yani tırtıklı kenarlıklar çıkacaktır. Bunu gizlemek için de outline: none; kullanmanız gerekecektir.

Üye Resmi Ziyaretçi : ateş han
14 AÄŸustos Cumartesi ´10 20:40 tarihinde yazmış
s a mfyz v7.0 çok güzel bi sistem olmuş emeği geçenlerin ellerine sağlık bi sorum olcak bu script satlıkmı nerden temin edebilirim

Cevap

Önce Okuyun Yorumlarınızda sosyal, dini ve politik taraflı mesajlar, başkalarına saldırı sayılabilecek laflardan kaçının. Argo kelimeler, küfürler otomatik olarak silinecektir. Bu kural ihlalleri ip, üyelik, isiminizin banlanmasına yol açabilir.

Lütfen yardıma yönelik, konuyu uzatacak sorularınızı/yorumlarınızı forumda yazınız. Burası konu dahilindeki kısa soluklu öneri/yorumlar içindir. Aksi halde yorumunuzu göremeyebilir, uyarı alabilirsiniz.

Hatırlatmak amacıyla: html kodlarının, link yapmak, vb amacıyla gireceğiniz ekstra bilimum şeylerin çalışmayacağını belirteyim. Yorumlayıcı zaten linklerinizi otomatik çevirecek, gülücüklerinizi dönüştürecektir. Zengin metin özellikleri için araç çubuğundaki butonları kullanın.
İletişim Bilgileri
*
*
E-Posta adresiniz gösterilmeyecektir.

(unut)

Üye iseniz, giriş yapıp bu bilgileri girmeden hızlıca yorum yapabilirsiniz. Yorumunuzda resminiz/ikonunuz ve profil bağlantınız görüntülenecek, aynı zamanda güvenlik kodu girmek zorunda da kalmayacaksınız.
Üye olmak için buraya tıklayın.
Cevap *   
Güvenlik Kodu *   

Ad soyad, eposta ve yorum alanları
(* iÅŸaretli alanlar) zorunludur.
Gönderiliyor