mfyz.com'un uygunsuz içeriği(!)

Üye Resmi Üye : alone123
17 Aralık Cumartesi ´11 11:44 tarihinde yazmış
Okuldaki bilgisayardan mfyz.com'a girdiÄŸimde meb tarafından engellenmiÅŸtir diyor. Bunun nedenini bir türlü bulamadım. Açıklama gelse fena olmaz Mehmet abi   :-)

Üye Resmi Üye : sabazios
17 Aralık Cumartesi ´11 16:36 tarihinde yazmış
tek bir site içinmi?...
yoksa baska site içi aynı şeyi yapıyormu ?..
 büyük ihtimal  filitreleme sistemi kullanıyorlardır bunuda  ÅŸu ÅŸekilde anlarsın yada engellersin crtl+alt+delete konbinasyonu ile  görev yöneticisini açabiliyorsan  oradan çalışan program listesinden kaldırabilirsin ki genelde göremessin  göremiyorsan da ÅŸayet  meb kendisi yasaklamıştır  internet caflerde bu tarz bir sitemle bilgisayarlarını yönetirler  ve sınırlama getirirlerki kanunen mecburidir  

18 Aralık Pazar ´11 01:37 tarihinde yazmış
Filtreleme olduğunu biz de biliyoruz. mfyz.com neden bu filtreleme sisteminde yer alıyor diye soruyorum ben?

Üye Resmi Üye : mfyz
18 Aralık Pazar ´11 22:31 tarihinde yazmış
mfyz.com'un sunuculari california'da bir datacenter'da. Tahminen MEB tum yurtdisi kaynakli site iceriklerini engelliyor.

Icerigin filterelere takilacak bir yani yok. Ozellikle MEB ustunden yonetilen bir trafikte engelli filterelemeden cok izin verilen sitelere erisim gibi bir filtreleme uygulandigini tahmin ediyorum. Gayet mantikli da. Egitimle iligili olan siteler disindaki iceriklere ogrencilerin erisimini kapatiyorlar makul bir yaklasim.

21 Aralık ÇarÅŸamba ´11 08:23 tarihinde yazmış
Kaliforniya açıklaması doğru olabilir ancak belirli sitelere değil her siteye izin veriyorlar (yasaklılar dışında). Ayrıca internet kafelerde de yasaklı mfyz.com.

21 Aralık ÇarÅŸamba ´11 08:33 tarihinde yazmış
Neden erisime kapali oldugu konusunda hicbir fikrim yok.

O zaman artik Turkce yazmamak icin bana baska bir mazeret cikti diyebiliriz.

21 Aralık ÇarÅŸamba ´11 11:02 tarihinde yazmış
İnternet kafeler ve okuldan giren öğrenciler ziyaretçilerinin çok azını hatta hiçbirini kapsamıyordur bence çünkü bu siteyle ilgilenenler evinde ofisinde işi gücü internet olan insanlar. Ayrıca ana dilinde yazmazsan Türk programcılığı nasıl gelişecek Mehmet abi?

Üye Resmi Üye : depo2
27 Aralık Salı ´11 03:33 tarihinde yazmış
Alan Adı olarak engelleslerde, IP tanablıda engelleseler, DNS tabanlıda engelleseler, sadece belirlenmiş websitelerinde de erişim izni verseler hiç birşey bizi durduramaz.

Gogole Cache sistemi üzerinden Mfyz.com'a giriş yapabilir okuyabilirsin, yorum yazmak istiyorsan yasak sistemini öğrenirsen bende yardımcı olurum.

Şuan Okuldan bu bağlantı ile giriş yapabilirsin.

http://webcache.googleusercontent.com/search?hl=tr......38;bih=804

@mfyz
O zaman artik Turkce yazmamak icin bana baska bir mazeret cikti diyebiliriz.

Mazeret armaya gerek yok.

27 Aralık Salı ´11 08:17 tarihinde yazmış
Bu arada problemin ne oldugunu buldum, siteyi dreamhosta tasimistim ve dreamhost populer oldugu icin hacker cennetiymis. Dakka bir gol bir seklinde pharma hack yemisim ve butun google indeksli sayfalarim turlu turlu cinsel saglik urunleri sayfalarina donusmus.

Su an hala kodda nerelerde yapmislar arastiramadim ama temiz deployment yapinca duzeldi sayfalar, en azindan google bot dogru crawl ediyor. Simdi google'in yeniden indekslemesini bekliyorum mfyz.com'u.

Tahminen MEB ya kendi botlariyla bunu yapiyorlar ya da google yahoo gibi motorlarin indekslerine gore engelleme koyuyorlar. Dolayisiyla benim site su an cinsel saglik urunleri satan bir site olarak gorunuyor arama botlari tarafindan bu hackden dolayi.

Bu konuda birkac yazi yazacagim kisa zamanda, sizi de bilgilendirmek icin.

Üye Resmi Üye : lionbean
30 Ocak Pazartesi ´12 18:50 tarihinde yazmış
Yok, MEB'in google botlarıyla yapacağını pek düşünmüyorum. Daha önceki mesajınızda dediğiniz gibi engelli listesi yerine izin verilen listesi oluşturmuşlar sanırım. Okulda bir çok site denedim.

31 Ocak Salı ´12 02:39 tarihinde yazmış
İzinli listesi değil, öyle olsaydı yeni açtığım kişisel sitemi ne ara keşfettiler de ne ara izin verdiler. Olacak iş değil...

Üye Resmi Ziyaretçi : Acemiyiz
14 Nisan Cumartesi ´12 00:22 tarihinde yazmış
Meb bilgisayarlarında Hemen hemen tüm siteler engellenmiş.

Üye Resmi Üye : karikatur
27 Nisan Cuma ´12 05:23 tarihinde yazmış
MEB n bu filtresi haberlere de konu olmuştu, birçok alakasız siteye de okuldan erişim yasaklanmıştı.

Cevap

Önce Okuyun Yorumlarınızda sosyal, dini ve politik taraflı mesajlar, başkalarına saldırı sayılabilecek laflardan kaçının. Argo kelimeler, küfürler otomatik olarak silinecektir. Bu kural ihlalleri ip, üyelik, isiminizin banlanmasına yol açabilir.

Lütfen yardıma yönelik, konuyu uzatacak sorularınızı/yorumlarınızı forumda yazınız. Burası konu dahilindeki kısa soluklu öneri/yorumlar içindir. Aksi halde yorumunuzu göremeyebilir, uyarı alabilirsiniz.

Hatırlatmak amacıyla: html kodlarının, link yapmak, vb amacıyla gireceğiniz ekstra bilimum şeylerin çalışmayacağını belirteyim. Yorumlayıcı zaten linklerinizi otomatik çevirecek, gülücüklerinizi dönüştürecektir. Zengin metin özellikleri için araç çubuğundaki butonları kullanın.
İletişim Bilgileri
*
*
E-Posta adresiniz gösterilmeyecektir.

(unut)

Üye iseniz, giriş yapıp bu bilgileri girmeden hızlıca yorum yapabilirsiniz. Yorumunuzda resminiz/ikonunuz ve profil bağlantınız görüntülenecek, aynı zamanda güvenlik kodu girmek zorunda da kalmayacaksınız.
Üye olmak için buraya tıklayın.
Cevap *   
Güvenlik Kodu *   

Ad soyad, eposta ve yorum alanları
(* iÅŸaretli alanlar) zorunludur.
Gönderiliyor